Telefon: +386 3 898 72 60, 051 307 555
E-mail: racunovodstvo@apo-vizija.si

Podružnice

Podružnice so enote tuje pravne osebe, ki so lokacijsko in organizacijsko ločene od matičnega podjetja. Podružnica tujega podjetja ni pravna osebe, je le del tuje pravne osebe, sme pa opravljati vse posle, ki jih sicer opravlja družba. Njeno premoženje je sestavni del premoženja tuje pravne osebe.  Podružnica, registrirana v Sloveniji enako kot ostale pravne osebe oddaja letno poročilo in davčni obračun za tiste prihodke in odhodke, ki se lahko pripišejo poslovanju v Sloveniji.

 Hčerinska družba ima status pravne osebe, ki opravlja svojo dejavnost v skladu z zakonodajo države, v kateri ima sedež; predstavništvo v tuji državi pa ima običajno po zakonu splošno pooblastilo, da nastopa v imenu matičnega podjetja in za njegov račun.

Podružnice slovenske pravne osebe v tujini se morajo ravnati po predpisih države v kateri so registrirane, podatki pripisani poslovanju v tujini pa se upoštevajo pri sestavi letnega poročila in davčnega obračuna v skladu z mednarodnim sporazumom podpisanim med državama.

 

Za vas lahko opravljamo naslednje storitve:

Prijava za uporabnike

Pozabil sem geslo | Nov uporabniški račun

×